Czy to możliwe, żeby 5-letnie dziecko cierpiało na anoreksję? Mój syn nie je!!!!!!!! To nie jest fanaberia rozkochanej w synku mamuśki, ale problem całej naszej rodziny i otoczenia (przedszkole). Nie ma apetytu od urodzenia, nigdy nie był rozkosznym, pucołowatym małym bobaskiem a każda wprowadzana potrawa przyjmowana była z obrzydzeniem. Do dzisiaj na większość potraw reaguje odruchem wymiotnym a swoje zaaprobowane posiłki zjada po "wielkiej wojnie" o każdy kęs. Liczne konsultacje lekarskie doprowadziły tylko do zmiany mleka na kozie a i tak bez konkretnych efektów. Dodam, że mam starszą córkę, z którą nie miałam żadnych problemów żywieniowych. Może ktoś ma podobny problem i coś mi poradzi?
Poziom: 18 HP
1%
7/711
MP
100%
339/339
EXP
53%
24/45
Autor
Wiadomość
dr Patrycjusz Z [Usunięty]
Poziom: 18
HP: 7/711
1%
MP: 339/339
100%
EXP: 24/45
53%
Wysłany: Czw 11 Sty, 2007
Witam
Nie. Nie możliwym jest aby dziecko mające 5 lat miało anoreksje gdyż jest ona spowodowana zmiana podswiadomosci ktorej dziecko jeszcze nie posiada np:(nie ma checi podobac sie innym) prosze zadbac o ciagly ruch dziecka aby nabralo apetytu. Prosze zadbac o wspolne posilki co pomaga dziecku w jedzeniu i pobudza jego apetyt widzac ze cos przez czlonkow rodziny jest zjadane z wielka rozkosza. Prosze zwrocic uwage czy samo dziecko przypadkowo nie je ze wzgledu ze wlasnie jak to Pani powiedziala wtedy zaczyna sie wojna on moze sie cieszyc ze zwraca na siebie uwage. Proponuje wspolny posilek i w trakcie konsumpcji pelne ignorowanie jego wybrykow wtedy sam zacznie jesc TO DZIALA
Mam siostee 15 lat, cierpi na anoreksje i bulimie, leczyla sie w szpitalu psychaistrycznym, ale to chyba tylko pogorszylo.
Nie chce jesc, a jak juz je to wymiotuje, nie wiemy jak jej pomoc, jezdzimy na terapie , spotkania ale ona ma to gdzies, widzi siebie za gruba i koniec, to ze wymiotuje 3 razy dzienne to norma dla niej a jest juz bardzo chuda.
Co mamy robic, gdzie ja umiescic i jak postepowac.....pomocy ona umiera...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum